Vanaf vandaag heeft korfbalvereniging ZKC’19 de beschikking over een sportmedische behandelruimte.
 
Afgelopen zomer heeft het bestuur van ZKC’19 samen met Jolein Ubels (fysiotherapeut), Maarten Gubler (fysiotherapeut en manueel therapeut) en Remko Wemmenhove (sportzorgmasseur en eigenaar Actief & Balans) het initiatief genomen om een sportmedische commissie op te zetten.
 
In eerste instantie gaan we dit huidige seizoen proefdraaien met de selectie van ZKC’19 (1 en 2).
Wanneer zij klachten of (beginnende) blessures hebben, dan kunnen de selectiespelers contact opnemen met Jolein, Maarten of Remko. De sportmedische commissie bepaalt dan in onderling overleg wie de juiste behandelaar is en welke behandeling nodig is.
We kunnen de eerste hulp verlenen bij acute blessures. Tevens kunnen we ondersteunen rondom wedstrijden en trainingen. Denk aan tapen, korte massages, oefeningen etc.. Ook kunnen wij advies geven om blessures zoveel mogelijk te voorkomen.
 
           
 
 
Indien blijkt dat er meerdere behandelingen nodig zijn of andere hulp gewenst is, wordt er doorverwezen naar een specifieke zorgverlener (fysiotherapie-praktijk, huisarts, sport(zorg)massage-praktijk, sportpodoloog, sportarts etc.).
 
 
Anita IJmker (bestuurslid) en Remko Wemmenhove hebben dinsdag 11 december de sportmedische ruimte ingericht. In de ‘Massage/EHBO’-kamer (wat als naamplaatje al een paar jaar op de deur hing) is nu een duidelijk onderscheid tussen het sportmedische deel en bv de materialen van de kledingcommissie en de supportersvereniging. 
 
Bij vragen of hulp: vraag of app: Jolein Ubels, Maarten Gubler, Remko Wemmenhove
 
Sportmedische commissie ZKC’19