Binnen onze vereniging hebben we aan Heleen Langen gevraagd om als Vertrouwenscontactpersoon op te treden. De Vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt  voor iedereen binnen de vereniging die zich op wat voor manier dan ook geïntimideerd voelt. In de meeste gevallen wordt een Vertrouwenscontactpersoon benoemd specifiek voor seksuele intimidatie, maar wij trekken het graag breder. Geen enkele vorm van intimidatie of vervelend gedrag hoort bij een vereniging als de onze. 

De Vertrouwenscontactpersoon is aanspreekpunt en zorgt voor de eerste opvang en kan ook helpen met het doorverwijzen van een slachtoffer. Ook zorgt zij waar mogelijk voor preventieve activiteiten.De Vertrouwenscontactpersoon is helemaal onafhankelijk van het bestuur en kan ook buiten het bestuur om via de bond of het NOC*NSF zorgen dat er maatregelen worden genomen.

Heleen Langen 

Van een Vertrouwenscontactpersoon wordt verwacht dat hij of zij sociaal en toegankelijk is maar ook gezaghebbend en evenwichtig. Bij ZKC’19 denken wij dat Heleen Langen bij uitstek die eigenschappen heeft. Wij zijn dan ook erg blij dat zij die rol wil vervullen.  Mensen die nu of in toekomst met haar willen spreken kunnen haar bereiken onder telefoonnummer 06-11 48 93 35 of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .